...

136. Ska inte du också klä av dig?

”Vart ska du nånstans?” ville Yasmin veta. Hon hade kommit efter honom då han närmade sig utgången och nu tog hon tag i hans arm, för att stoppa honom. Danne var nästan på väg att vända sig om och skrika åt henne, men hann lyckligtvis hejda sig.

        ”Hem”, harklade han fram. ”Jag har nog druckit för mycket.”

        ”Vadå, ska du bara dra? Redan?”

        Danne stönade och drog efter andan. Han slöt ögonen, så att hon inte skulle se hur vattniga hans ögon var.

        ”Vi kan väl gå nånstans och snacka lite?” sa Yasmin. Hon höll fortfarande hans arm i ett stadigt grepp.

        ”Om vadå?” frågade Danne irriterat. Vad var det för vits med att hänga efter henne nu, när Ekman ändå bara tyckte att han var en loser?

        ”Jag tänkte att vi kunde snacka lite – privat”, sa Yasmin och Danne kände plötsligt hur hennes lediga hand tog tag i fållen på hans tröja. Ekmans ord ringde i hans öron:

        ”Jag skiter väl i vem du knullar ikväll – eller om du ENS gör det över huvud taget! Varför tror du ens att jag ska bry mig om nåt sånt?”

        Danne tvekade, men så bestämde han sig ändå för att följa med henne.

        ”Kom! Jag vet det perfekta stället”, sa Yasmin och drog Danne med sig genom lokalen, över dansgolvet och in i ett hörn, där det fanns en smal liten dörr, som ledde in till ett förrådsutrymme, där flertalet reservstolar och extrabord stod uppstaplade längs med väggarna.

        Yasmin slank in mot väggen, mellan två höga stolstravar. Hon spände blicken i Danne och vinkade honom till sig. Danne närmade sig henne långsamt. Var det verkligen ikväll, det skulle ske? Skulle han verkligen få göra det ikväll och bli en av dom lyckliga få i åttan, som gått från att vara småpojkar till att bli riktiga män?

         Han lutade sig fram emot henne, försökte ge henne en kyss. Men av nån anledning vek hon undan ansiktet och började fnissa. Istället tog hon tag i linningen på hans jeans och drog honom närmare intill sig. Hon knäppte upp knappen på hans byxor och drog ner hans gylf.

         Danne förstod inte.

         Varför ville hon inte att han skulle kyssa henne? Var inte brudar mer intresserade av kramar och hångel, än själva sexet? Det var väl inte på riktigt, så som brudar var i porrfilm, heller?

         Yasmin hasade ner hans jeans i nivå med hans knän och började dra upp hans tröja. Men Danne hejdade henne. Gick det inte lite väl fort? Tänk om han inte skulle kunna...? Tänk om hon inte tyckte att han var lika bra som Mergim?

         Mergim.

         Bara tanken på hans namn, kom Danne att slakna. Kom Danne att undra vad fan han gjorde här, med en tjej som legat med Mergim – för det måste hon väl ha gjort med tanke på hur länge dom varit tillsammans? Eller?

         Och Mergim var ju en av dom personer som Danne hatade allra mest i hela världen!

         ”Vad är det?” frågade Yasmin otåligt. Hon höll uppfordrande i tyget på hans tröja. Danne drog efter andan.

         ”Inget”, sa han och lät henne dra tröjan över hans huvud.

         Hon var här och hon ville. Han skulle få sätta på Mergims brud ikväll. Var det inte den bästa hämnden av alla? Att först knocka Mergim och hans idiot-polare Stefan ute på skolgården inför hela skolan – och sedan ligga med hans tjej? Där fick dom för alla gånger dom kaxat mot honom, för att dom tvingat bort honom från rökhörnan i sjuan, för att dom tryckt ner hans huvud i skoltoaletten!

        ”Jag... jag har inget gummi med mig”, kom Danne plötsligt på, medan Yasmin tog loss tröjans ärmar från hans händer. Yasmin stirrade på honom och klippte förvirrat med blicken. Hennes tidigare självsäkerhet började visst släppa.

        ”Det spelar väl ingen roll?” sa hon osäkert.

        Danne såg på henne. Hon var fjorton och det var han med. Det måste ha varit exakt i deras ålder, som hans egen morsa blivit gravid för första gången – då han blivit till...

        ”Tar du kallingarna, själv, eller?” frågade Yasmin. Hon tryckte mot väggen nu och hade släppt honom helt. Nu verkade hon nästan lite blyg, rentav obekväm.

        ”Ska inte du också klä av dig?”

        Han måste ju ändå fråga! Yasmin fnissade till, nästan lite plågat.

        ”Eh...eh...”, var de enda ljud som kom över hennes läppar. Hon sjönk ihop mot väggen och slöt ögonen. Verkade inte vilja svara. Men plötsligt var nån där och svarade i Yasmins ställe, en skarp och ovänlig röst, som trängde rakt in i Dannes öra:

        ”Nä, det ska hon inte, din äckliga lilla fa-an!”