...

76. Tvungen att sluta fred

Skolan serverade ”kassler” och pulvermos, så killarna bestämde sig för att gå till Hemköp istället. Danne hade egentligen inte råd och hade velat äta gratis på skolan, men visste att han då inte skulle få hänga med Ekman och dom andra boysen på rasten, utan sitta själv. Eller med Johannes, kanske, och det ville han ju inte. Så han följde snällt med till Hemköp, utan att klaga.

        Fastän han var lite sur.

        Sur för att Fredrik kommit undan så lätt.

        Dom hade alla bett Fredrik om ursäkt samma morgon. Danne också, fast han egentligen inte velat. Men det verkade som om den där Peter tyckt att det varit fel att jävlas med Fredrik, trots att han skrattat åt deras prank dagen innan. Och Danne förstod nu – även om han inte förstod varför – att Ekman tyckte att Peters åsikt var viktig. Så därför kände sig Danne också tvungen att sluta fred med Fredrik.

        Fast han egentligen hade njutit av att se Fredrik lida.

        Och njutit av att boysen och Ekman backat honom – och inte Fredrik – i det hela.

        Men nu var det plötsligt över.

        Det var fan inte rättvist!

        Det var så overkligt. Helt plötsligt hade hans lycka vänt, som i en film. Trots att boysen alltid hade hatat honom, hade han fått hänga med dom. Och helt plötsligt hade boysens hat riktat sig mot Fredrik istället och när Danne bestämt sig för att jävlas med honom hade dom backat honom, istället för att ta Fredriks parti.

        Fredrik hade alltid varit en av de jävligaste i klassen. Han och Isak. Men Isak var svårare att komma åt, eftersom han var så nära Ekman. Förresten hade Isak – elaka skit-Isak – varit rätt schysst mot Danne sedan deras eftermiddag i stan i måndags, så det fanns väl ingen anledning att hata honom längre?

         Till skillnad från Isak, hade Fredrik fått överleva på att han var en sportfåne. På gympan kunde han och boysen samarbeta för att dom alla var så duktiga och tävlingsinriktade. Och så spelade han ju fotboll med dom på fritiden, så därför hade dom väl ansett att han var tillräckligt okej för att få vara med på ett hörn. Men i övrigt hade dom ju inte så mycket gemensamt. Så därför var det kanske inte så konstigt att Danne fått Ekmans tysta tillåtelse att göra livet surt för Fredrik.

         Tills Peter viskat något i Ekmans öra, som fått honom att bestämma att det från och med nu skulle vara slut på förföljelserna av Fredrik.

         Så att Danne och dom andra boysen blivit tvungna att be Fredrik om ursäkt...