...

4. Rykten
Han hade grubblat hela natten och hela morgonen, utan att komma fram till vad det kunde tänkas vara för rykten som spreds om hans morsa på skolan. Han hade knappt bott ett år i området och hans morsa hade väl knappast nåt att göra med nån där.
        Hon var inte aktiv i föräldraföreningen eller nån av dom andra föreningarna som föräldrarna kunde tänkas vara aktiva i. Hon gick bara på dom skolgrejer som hon var absolut tvungen att gå på och undvek allt annat. Hon jobbade inne i stan och dom hon umgicks med höll också till där. Inte här ute. Vad han visste, i alla fall. Så folk kunde väl inte veta nåt om henne här?
         Så varför skulle det då gå rykten?
         Eller hade det bara varit som Ekman sagt? Att Isak bara flamsat. Att dom jävlades. För att dom var rövhål? Men varför hade då Ekman avbrutit Isak med sådan skärpa? Och varför hade han sagt ”Det är inte kul” när Isak undrat varför han blivit avbruten?
         Uppenbarligen gick det ju rykten. Rykten som, enligt Ekman, inte var kul. Rykten som det, enligt Ekman, var bäst att han skulle slippa ta del av...
         Frågan var bara vilka?