...

58. Klassfesten - del 5 "Snurra flaskan"


”Okej, vi gör det inte så komplicerat. Den som flaskan pekar på måste man hångla med”, sa Ekman och la ner flaskan i mitten av ringen.

       "Även om det blir en kille?" undrade Pablo.

       Ekman log och nickade.

       "Spelar ingen roll", sa han. "Man MÅSTE ta den det blir - annars åker man ut."

       Det var tyst i några sekunder. Alla såg på Ekman.

       Den där sista regeln kändes lite väl risky? tänkte Danne.

       ”Och om man åker ut då?” undrade han.

       ”Då får man gå in och leka med Lisa och dom andra töntarna”, tyckte Vera.

       "Exakt", höll Ekman med.

       Kanske var det så det var, om man skulle få hänga med Ekman och Vera, tänkte Danne. Då var man tvungen att våga lite, visa att man faktiskt var vuxen och ingen feg liten tönt?

       Det var Dessies flaska, så hon fick börja. Flaskan pekade på Kajsa. Det blev genast fnissigt och nervöst, men tjejerna närmade sig trevande varandra och kysstes. Pablo tjoade uppskattande och Ekman och Anders applåderade. Danne bestämde sig för att applådera, han också.

         Bäst att göra som boysen.

         Kajsa fixerade Ekman med blicken, innan hon snurrade. Som om det skulle ge henne tur. Men flaskan pekade på Anders. Varken Anders eller Kajsa såg särskilt pigga ut på att hångla upp varandra. Dom kysstes halvhjärtat och tafatt. Deras tungor nuddades knappt - och det hela var över på typ två sekunder. Snurrandet fortsatte. De första omgångarna blev både fnissiga och obekväma, men leken fortsatte.
         Vera fick hångla med Ekman. Danne hann se hur hennes blick triumferande mötte Kajsas, i det att hon närmade sig Ekman. Dom kysstes längre än nödvändigt, såg ut att vilja svälja varandras tungor. Kanske började man kyssas så, efter att man förlorat oskulden? När det var Ekmans tur hamnade flaskan på Pablo. Vera och Dessie jublade och visslade.

         ”Okej, det var din regel”, sa Pablo generat.

        ”Kom hit bara”, sa Ekman, lika självsäker och avslappnad som vanligt. ”Jag älskar ju dig, fattar du väl, brosh?”

        Dom kysste varandra. Vera och Dessie skrek exalterat. Kajsa såg förvirrad ut. Anders log. Hans två närmsta polare hånglade upp varandra! Danne visste inte vad han skulle tänka...

        ”Men vad gör ni för nåt? ville Anna Sörbergs mamma veta. Hon hade kommit in i rummet utan att nån märkt henne. ”Ska ni inte komma in till dom andra?”

        ”Nä, vi leker en lek”, sa Vera.

        ”Jaha? Men då är det väl roligare om alla får va med?” tyckte Anna Sörbergs mamma.

        ”Inte på den här leken”, sa Vera och flinade mot dom andra.

        ”Nähä? Men... jaha?” sa Anna Sörbergs mamma och gick snopet ut ur rummet igen.

        Alla skrattade när hon försvann.

        ”Varför bad ni henne inte att stanna?” frågade Pablo. ”Tänk att hångla upp Anna Sörbergs MORSA!!”

Flaskan snurrade på nytt. Plötsligt var det Dessies tur igen och nu hamnade flaskan på Danne. Dom såg på varandra i några sekunder. Danne räckte över sin spetsade colaflaska till henne. Dessie drack ur den och räckte över flaskan till honom igen. Danne tog en klunk och sedan började dom kyssas. Hennes tunga var varm och villig och Danne kände hur hon placerade sina händer på hans kinder. Han la sin hand på hennes rygg och det kändes som om dom hånglat i flera minuter då alla plötsligt började jubla och oja sig.

          ”Wow, vad ni två var heta på varann, då!” sa Vera imponerat och Pablo formade sina händer till ett hjärta.

          ”Äh!” sa Dessie berusat och log snabbt mot Danne.

          Danne hade aldrig trott att han skulle få sticka sin tunga i hennes mun, men nu hade han plötsligt det. Dom andra tjoade och applåderade. Danne kände hur kinderna hettade till och kunde inte avgöra om det var spriten eller upphetsningen från kyssen med Dessie. Han visste åtminstone att det var glädje och inte skam som låg bakom rodnaden...